VEKA е водещ световен производител на РVС профили за прозорци и врати с 25 дъщерни предприятия на 3 континента.

Хайнрих Лауман поема VEKAPLAST – предприятие за производство на строителни профили и щори от пластмаса с 8 души персонал. Днес заетите във VЕКА са 3700 души, от тях 1400 са във фирмената централа в Зенденхорст. Групировката се управлява и днес от семейство Лауман.

Чрез благонадежност, доверие и съдействие ние изграждаме основата на нашия успех, а това е именно партньорството. Така ние и нашите партньори заедно се движим напред. Защото само чрез коректно и дългосрочно сътрудничество може да се породи истинският успех с тенденцията за растеж.

Фирма PROFILINK е заложила на качеството като стратегия за бъдещо развитие. За постигането на целта, ние използваме най-модерната апаратура и технология на всички нива от производствения процес. Този факт ни дава увереност да твърдим, че всички продукти отговарят на най-високите изисквания за качество.

Екструзията на алуминий е ново производство на фирма Уником ЕООД. Инвестицията започва през 2008 година и е завършена и пусната в експлоатация на 15 април 2009 година. Понастоящем работи една линия за екструзия с мощност 930 UST, на която могат да се изтеглят профили с размер до 125 мм. Използваните сплави за екструзия са EN AW6060 и EN AW 6063.

Още от самото начало нашите усилия са да вървим напред съобразно текущите нужди на пазара, като извършваме поетапно необходимите инвестиции. Нашата основна цел и мисия е да задоволяваме клиента с продукти, които ще формират ползи, печалба и конкурентоспособност за него, като допринесат в неговите собствени бизнес дела, и така ще се създаде взаимна изгода и една стабилна основа за дългосрочно сътрудничество.

Фирма ХЪС ООД е основана през 1990г. с централен офис гр. Пловдив и е с основна дейност Търговия с метали и производство на метални изделия. Компанията е семейна и постига значително развитие след 1998г.
През годините компанията инвестира в технологично оборудване, нови и модерни складови бази.
Широката гама стоманени продукти и големите складови наличности, дават възможност да се задоволи търсенето на метали и метални изделия в различни сегменти – строителство, машиностроене, последваща преработка, индустриална техника и др.

SIEGENIA разработва решения, които внасят пространства в живота. С иновативен и широк асортимент от продукти за модерни прозорци, врати и комфортни системи. KFV Karl Fliether GmbH & Co. KG покрива цялото поле на съвременните заключващи системи за врати. Пълната ни гама се закръгля от SIEGENIA-AUBI Sicherheits- Service GmbH: с продукти и услуги, свързани със защита от взлом и ремонт на прозорци.

Перспективата за нов комфорт в стаята е темата на бъдещето. Трябва ни миналото, за да можем да проектираме разумно и отговорно. Защото традицията е идеалната основа за устойчиви иновации. Дори и да не го нарекохме „комфорт в стаите“ преди, ние работим върху това повече от 100 години.

ВЮРТ-България ЕООД е лидер на българския пазар от 1993г. Част от концерна Adolf Würth GmbH & Co. KG – компанията ни е световен лидер в производството и директната търговия с монтажна техника, крепежни елементи, анкерна и дюбелна техника, технически химически продукти, изолационни и уплътнителни материали, ръчни, електрически и пневматични инструменти и машини, лични предпазни средства и още много други.